Avainlippu-logoVeranatura - luotettava ja turvallinen suomalainen matkatoimisto

Veranaturan tarina - mistä kaikki alkoi

Veranatura > Veranaturan tarina

Olin jäänyt istumaan oliivipuuhun katsomaan ympärilläni levittäytyvää maalaismaisemaa. Rakastin tätä yli sadan viisaan oliivipuuvanhuksen oliivilehtoa ja tulin tänne usein mietiskelemään ja rauhoittumaan. Nyt oli lokakuun loppu ja oliivinkorjuun aika pienessä kotikylässäni Rocca d’Arcessa. Olimme keränneet oliiveja perinteisellä menetelmällä aamusta iltaan jo viikon ajan. Oliivien kerääminen muistutti minua marjanpoiminnasta Suomessa.

Yhtenä iltana, taas oliivilehdon luonnon rauhaan jäätyäni, ajatukseni veivät minut matkalle Italiassa viettämieni kuuden vuoden tapahtumiin. Muistelin kaikkia paikkoja, joissa olin asunut tai käynyt ja ihmisiä, joita olin tavannut. Sitten ajattelin koti-Suomea ja kaikkea, mitä minulla oli siellä ikävä. Sydämeni valtasi kiitollisuus siitä, että olin saanut syntyä ja kasvaa Suomessa, ja siitä että olin saanut kokea ja nähdä Italian niin monet maisemat ja kasvot.

Italia oli muuttanut minua. Rakastin italialaista vieraanvaraisuutta, yhteisöllisyyttä ja kiireetöntä elämäntapaa. Rakastin Italian luontoa. En vain tätä vanhaa oliivilehtoa, vaan monia muita toisistaan hyvin erilaisia maisemia, joita olin saanut nähdä eri puolilla Italiaa. Langhen viiniköynnösten peittämät rinteet, Toscanan kumpuilevat viljapellot, Umbrian vaellusreittien Välimeren kasvillisuuden, Sardinian kirkkaan meren ja Apulian tummanpunaisen maaperän.

Halusin muidenkin suomalaisten voivan kokea kaiken tämän ihanuuden ja erilaisuuden. Halusin myös italialaisten näkevän ja kokevan Suomen. Saunan, mäntymetsät ja koivikot, kimmeltävät järvet, ruisleivän, joulun, tasa-arvon ja järjestyksen. Kummallakin kansalla olisi niin paljon annettavaa toisilleen.

Tämä kiitollisuus sydämessäni ja nämä ajatukset mielessäni syntyi unelma luonto- ja kulttuurimatkojen järjestämisestä Suomessa ja Italiassa.

Antoisien Italian-vuosieni jälkeen muutin takaisin ihanaan koti-Suomeen ja perustin Veranaturan vuonna 2011.

Nyt Veranaturan pyöräily- ja vaellusmatkat Suomen Lapissa, Järvi-Suomessa ja merellisessä saaristossa ovat kansainvälisessä myynnissä – haluan tutustuttaa italialaisten lisäksi myös muut, mukaan lukien meidät suomalaiset, upeaan luontoomme ja kulttuuriimme.

Veranaturalla on Suomen laajin valikoima pyöräily- ja vaellusmatkoja Italiassa pohjoisesta etelään. Valitsemani matkatyypit, itsenäiset ja kansainväliset opastetut matkat, tarjoavat aitoja, antoisia ja avartavia matkakokemuksia – luonto-, kulttuuri- ja ruokaelämyksiä juuri sopivassa suhteessa. Haluan asiakkaidemme voivan kokea toisen maan aidosti, niin kuin sain itse kokea Italian aikanani.

Veranaturan tarina jatkuu... tule mukaan matkoillemme toteuttamaan sitä!

- Anne-Mari, Veranatura


Lue myös Veranaturan ideologia.